Isoleren

Isoleren: de meest effectieve techniek

voor energie-efficiënte en geluidsbestendige woningen

Isolatietechnieken zijn tegenwoordig erg populair, omdat ze huizen energiezuiniger en beter bestand tegen geluid maken.

Isolatie zorgt voor een hogere waarde van uw woning en heeft een positief effect op uw energieverbruik. Dit komt omdat uw woning een stuk milieuvriendelijker wordt door middel van een gecontroleerd gebruik van energie en elektriciteit. In een tijd waarin de energieprijzen steeds stijgen, is het isoleren van uw huis van vitaal belang.

isolatie

Met behulp van isolatietechnieken kan u aanzienlijk besparen op stroom- en energieverbruik tijdens uw dagelijkse routine. Als u uw huis energiezuiniger maakt door middel van isolatie, betaalt u een veel lagere elektriciteitsrekening en kunt u uw steentje bijdragen aan een betere bescherming van het milieu en haar brandstoffen.

Woningisolatie is van groot belang om uw leven en uw huis natuurvriendelijker te maken. Het proces van isolatie is gebaseerd op principes van warmtetransport, waarbij warme gebieden zich verplaatsen naar koude gebieden. Hierdoor zal in de zomer de hitte uw huis binnen proberen te dringen en in de winter uw huis uit proberen te ontsnappen.

Isolatietechnieken

Isolatie vertraagt dit proces door de temperatuur te verlagen. Er zijn meerdere isolatietechnieken beschikbaar waarmee u uw huis energiezuiniger kunt maken. U kunt ook een keuze maken met welke isolatie u begint. Zo is het aan te raden om te beginnen met dakisolatie en spouwmuurisolatie. Deze twee soorten isolatie zullen al heel wat warmte in uw woning houden. 

isolatie

Soorten isolatie

Bij het isoleren van uw woning heeft u de keuze uit allerhande isolatiematerialen. Hieronder valt bijvoorbeeld losse vulling isolatie dat gebruik maakt van glasvezel, cellulose en steenwol om uw huis en zolder te vullen. Het controleert lekkages van lucht om de temperatuur en het geluid in uw woning beter te controleren.

Er is ook de optie voor watten isolatie waarbij materialen als steenwol, plastic, glasvezel en natuurlijke vezels worden gebruikt om de vloeren, wanden en ruimtes ertussen te isoleren. Het is niet brandbaar en biedt ook bescherming tegen waterschade en helpt met het herstel van lekkages.

Isolatie voor hoge R-waarde

Stijve platen isolatietechnieken worden toegepast in gebouwen waar een hoge R-waarde wordt vereist. Het wordt gemaakt van glasvezel, polystyreen of polyurethaan om gebouwen te voorzien van hoge kwaliteit isolatie. Hiernaast is er ook nog de handige techniek van spuitschuim-isolatie voor de moeilijk bereikbare plekken. Het maakt uw eigendom zowel water- als luchtdicht door middel van polyurethane schuimisolatie met water, voor de meest ideale woningisolatie.

Prijzen vergelijken van isolatie? Vul vrijblijvend het formulier in

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
   
 Huisisolatie
Wat is isolatie?
Prijs isolatie
Isolatiepremie
Het gunstig effect van isolatie op uw energieverbruik
Hoeveel kan u besparen met een isolatie premie?
Zelf isolatie plaatsen
De troeven van isolatie in uw woning
De isolatie van uw woning
Subsidies isolatie
Subsidie isolatie
Isolatiemateriaal
Hoe het warmteverlies in uw woning beperken?
Hoe de juiste isolatiewaarde kiezen
EPB-norm thermische isolatie
Soorten isolatiewaarden

Deel deze pagina: