Zelf isolatie plaatsen

Een huis dient voorzien te zijn van goede isolatie. Een huis dat goed is geïsoleerd heeft immers geen last van vochtproblemen en het bespaart u veel aan stookkosten. Als uw huis geen of slechte isolatie heeft, kunt u zelf isolatie gaan plaatsen.

Een goede voorbereiding is cruciaal

Voordat u echter begint met het isoleren van uw huis moet u dit goed gaan voorbereiden. Zorg ervoor dat u het passend isolatiemateriaal heeft voor bijvoorbeeld het dak en de muren van uw huis. Want u hebt verschillende soorten isolatie nodig voor uw huis.

Als u een wat ouder huis heeft, kunt u ook gaan na-isoleren want oudere huizen hebben vaak al een isolatie maar dit is in de meeste gevallen niet voldoende.

Voorkom koudebruggen

Zorg er ook voor dat de muur- en dakisolatie goed op elkaar aansluiten om zo koudebruggen te voorkomen. Informeer u goed voordat u met het isoleren van uw huis begint want alleen goed aangebrachte isolatie heeft de hoogste isolatiewaarde.

De isolatie van uw huis mag geen half werk zijn anders heeft u een investering gemaakt waar u niet veel aan heeft. Het is de bedoeling dat u investering in isolatie in de toekomst opbrengt en u helpt besparen op uw energiefactuur. 

Beroep doen op een isolatiespecialist

Bent u echter niet zeker over uw kunnen, dan is het aan te raden om beroep te doen op een isolatiespecialist. Dit is natuurlijk een duurdere investering maar dan bent u zeker dat de isolatie goed geplaatst is. Bovendien hebt u voor bepaalde soorten isolatie ook recht op een isolatiepremie als u de factuur van uw investering aangeeft. 
Meer over Zelf isolatie plaatsen

Huisisolatie
Wat is isolatie?
Prijs isolatie
Isolatiepremie
Het gunstig effect van isolatie op uw energieverbruik
Hoeveel kan u besparen met een isolatie premie?
De troeven van isolatie in uw woning
De isolatie van uw woning
Subsidies isolatie
Subsidie isolatie
Isolatiemateriaal
Hoe het warmteverlies in uw woning beperken?
Hoe de juiste isolatiewaarde kiezen
EPB-norm thermische isolatie
Soorten isolatiewaarden

Deel deze pagina: