Hoe de juiste isolatiewaarde kiezen

Isolatie is belangrijk en niet alleen omdat u isolatie premies krijgt voor het isoleren van uw huis. U hebt aanzienlijk minder aan stookkosten als uw huis van een goede isolatie is voorzien. Een huis met een goede isolatie betekent ook een droog huis.

Een huis met geen of een slechte isolatie, zal last krijgen van vochtproblemen. Het isoleren van uw huis is dus erg belangrijk. U komt in aanmerking voor premies als u uw huis gaat voorzien van isolatie. 

Isolatiewaarde en premies

Om voor isolatie premies in aanmerking te komen, moet u wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Een belangrijke voorwaarde is dat de isolatiewaarde moet kloppen. Het isolatiemateriaal moet een bepaalde isolatiewaarde hebben wilt u in aanmerking komen voor isolatie premies.

Dakisolatie of zoldervloerisolatie moeten minstens een isolatiewaarde van Rd 3,5 K/W hebben om voor premies in aanmerking te komen. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe hoger de premies die u krijgt. Een Rd-waarde van minstens 3,5 m²K/W, is 6€ per m² tot een bedrag van maximaal 720 euro.

Hoe kiest u de juiste isolatiewaarde?

Op het internet vindt u de voorwaarden waaraan het isolatiemateriaal moet voldoen om in aanmerking te komen voor een isolatiepremie. Zorg ervoor dat het isolatiemateriaal een hoge isolatiewaarde heeft, want alleen dan komt u in aanmerking voor de beste isolatie premies.
Meer over Hoe de juiste isolatiewaarde kiezen

Huisisolatie
Wat is isolatie?
Prijs isolatie
Isolatiepremie
Het gunstig effect van isolatie op uw energieverbruik
Hoeveel kan u besparen met een isolatie premie?
Zelf isolatie plaatsen
De troeven van isolatie in uw woning
De isolatie van uw woning
Subsidies isolatie
Subsidie isolatie
Isolatiemateriaal
Hoe het warmteverlies in uw woning beperken?
EPB-norm thermische isolatie
Soorten isolatiewaarden

Deel deze pagina: