Het gunstig effect van isolatie op uw energieverbruik

Dat het plaatsen van isolatie een gunstig effect heeft op het energieverbruik, en dus ook op het milieu en onze portemonnee in de woning weten we ondertussen allemaal.

Maar hoe vertaalt dit effect zich precies en valt het te meten? Hieronder vindt u meer informatie over het effect van isoleren in uw woning.

Isolatie verhoogt het wooncomfort 

Een goed geïsoleerd huis biedt meer comfort en woongenot. De temperatuur van uw woning blijft constanter en u heeft geen last van plaatselijke afkoeling door spleten of gaten.

Isolatie werkt kostenbesparend

Hoewel het plaatsen van isolatiekosten met zich meebrengt zal u deze op lange termijn terugverdienen door een verlaagde energierekening.

Isolatie verhoogt de waarde van uw woning

Het plaatsen van isolatie verhoogt de waarde van uw woning. Kopers houden steeds meer rekening met de energiezuinigheid van een woning en zijn bereid daar meer voor te betalen.

Isoleren beschermt de woning

Het plaatsen van isolatie werkt niet enkel energiebesparend maar zal uw woning ook beschermen tegen schade als gevolg van vocht en koude.

Isolatie vermindert de kans op schimmel en ongedierte:
Doordat isolatie de temperatuur in uw woning constanter houdt zal het schimmelvorming en ongedierte voorkomen.

Het meten van het isolatie- effect

Het effect van isolatie kan het best gemeten worden via een energieprestatiecertificaat (EPC). Het certificaat wordt opgemaakt door een energiedeskundige en is verplicht wanneer u uw woning verhuurt of verkoopt. Dit certificaat kan echter ook een nuttig hulpmiddel zijn om de stand van zaken op vlak van energie voor uw woning op te meten en eventuele problemen op vlak van energieverbruik te detecteren.

Subsidies voor isolatie

Ook de overheid moedigt ons aan te isoleren. Er bestaan tal van premies voor het isoleren van woningen. Zo kan u ook met een kleiner budget uw woning isoleren en genieten van de voordelen.
Meer over Het gunstig effect van isolatie op uw energieverbruik

Huisisolatie
Wat is isolatie?
Prijs isolatie
Isolatiepremie
Hoeveel kan u besparen met een isolatie premie?
Zelf isolatie plaatsen
De troeven van isolatie in uw woning
De isolatie van uw woning
Subsidies isolatie
Subsidie isolatie
Isolatiemateriaal
Hoe het warmteverlies in uw woning beperken?
Hoe de juiste isolatiewaarde kiezen
EPB-norm thermische isolatie
Soorten isolatiewaarden

Deel deze pagina: